ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ...




Καλή η προσπάθεια του  διευθυντή αλλά πολύ ... ετεροχρονισμένη. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ήδη από το 2014 έχει γίνει η πρόταση από οδηγό και απορρίφθηκε λόγω της γνωστής ανικανότητας που πλήττει βάναυσα όλο το δημόσιο τομέα .


Αλλά θα ήθελα να προτείνω κάτι . Από τη στιγμή που υπάρχει πλέον το σύστημα της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ γιατί δεν πιέζεις συγκεκριμένη μερίδα σταθμαρχών να κάνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη δουλειά τους ώστε να είναι χρήσιμοι για τον οργανισμό και να δικαιολογήσουν και το μισθό που παίρνουν .

Αντί να κάθονται λοιπόν έξω από τα αμαξοστάσια και να γράφουν ποια λεωφορεία βγαίνουν και μπαίνουν με κλειστά τα φώτα - ώστε να στέλνουν αναφορές στους οδηγούς και να δικαιολογούνται ότι κάτι κάνουν  και αυτοί  - βάλτους να περνάνε ΟΛΕΣ τις μεταβολές του συγκοινωνιακού έργου μέσα στο σύστημα .

Από τη στιγμή που περνούν ΟΛΑ τα  στοιχεία μέσα στο σύστημα - κάθε μέρα με το πρωινό σου καφέ θα κάθεσαι στη καρέκλα σου με τις 189 ρυθμίσεις για να μη πιάνεσαι - και θα βλέπεις τα πραγματικά ΧΑΛΙΑ των δρομολογίων .

Θα μείνεις  έκπληκτος με το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω ....

Και εμείς με την σειρά μας θα σου στέλνουμε email για την κατάσταση που επικρατεί στις αφετηρίες - στη διαδρομή - στις στάσεις - στα τέρματα .

Λοιπόν τι  λες ;


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver