Πέρασε η τροπολογία για την απαξίωση KAI των ΕΛ.ΤΑ ... ( Άμα σε πληρώνουν πολύ καλά κάνεις ότι σου πουν ...)



www.efsyn.gr

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει εθελουσία έξοδο για 2.000 από τους 5.500 υπαλλήλους, για να ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες προσλήψεις εκτός δημοσιότητας, αδιαφανείς προμήθειες και στο τέλος πώληση σε στρατηγικό επενδυτή

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων», το οποίο επίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 

Νωρίτερα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους με την τροπολογία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μοναδικός της στόχος είναι η «παράδοση των ΕΛ.ΤΑ. σε ιδιώτη επιχειρηματία». 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης καταλόγισε κατάρρευση του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης με τον τρόπο που ήρθε η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ. Υπογράμμισε ότι τα ΕΛΤΑ «πρέπει να στηριχθούν και με πλήρη πολιτική επάρκεια» και χαρακτήρισε την τροπολογία «μίνι νομοσχέδιο», σημειώνοντας ότι «ο χρόνος δεν επαρκούσε όχι για επεξεργασία της αλλά ούτε καν για την ανάγνωσή της». Σημείωσε με νόημα ότι «δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο η Βουλή. Αυτή δεν είναι ορθή νομοθέτηση. Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης μίλησε για μια «νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, απαξίωση και στο βάθος ιδιωτικοποίηση» και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει. Η τροπολογία είπε «μετατρέπει άμεσα τα ΕΛΤΑ σε ιδιωτικό μαγαζί» και η «πολιτικά διορισμένη διοίκηση του θα μπορεί να παρακάμπτει την νομοθεσία του Δημοσίου και του ΑΣΕΠ και θα κάνει ό,τι θέλει». Σχετικά με το προγράμματα εθελουσίας εξόδου εκτίμησε ότι αυτό θα υλοποιηθοεί σε ένα εκβιαστικό πλαίσιο. Έθεσε ως "κόκκινη γραμμή" να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, να παραμείνει η καθολική ταχυδρομική υπηρεσία σε προσιτές τιμές, να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι πολίτες που παίρνουν από τον ταχυδρόμο τη σύνταξη, τους λογαριασμούς, τις επιστολές. 

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι λόγω της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της τροπολογίας για τα ΕΛΤΑ το κόμμα του δεν θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της λαθρεμπορίας καθώς «η λαθροχειρία αυτή, νοθεύει το νομοσχέδιο». Υποστήριξε ότι με την τροπολογία αυτή «προετοιμάζεται η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ» και όχι να «λυθούν τα προβλήματα της εταιρείας». Θέλετε είπε να δημιουργήσετε «καλύτερους όρους για τον ιδιώτη επενδυτή σε βάρος των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών». Ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, που θα εξασφαλίσει το ανθρώπινο δυναμικό αξιοπρεπείς όρους εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις, αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, σεβασμό στο ΑΣΕΠ και σε κάθε διαφανή διαδικασία. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με μια μονοκονδυλιά καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ. και στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, με δαπάνες του δημοσίου. «Για μια ακόμη φορά η ΝΔ σε ρόλο dealer συμφερόντων», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver