Τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρικού λεωφορείου .... για κλάματα



 


Διαβάζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρικού λεωφορείου βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες είχαν σαν μοναδικό σκοπό να μάθουμε τι προσφέρουν οι διάφοροι κατασκευαστές ώστε να χαμηλώσουν κατάλληλα οι δικές μας προδιαγραφές . Δηλαδή αντί να ανεβαίνει ο πήχης της ποιότητας - συνεχώς πέφτει . Και θα σας αναφέρω λίγα παραδείγματα. 

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Όπως σωστά καταλάβατε και εσείς ένας κατασκευαστής έχει περιορισμένη αυτονομία και δεν είναι σωστό να αποκλειστεί .... 

Γιαυτό θα δημιουργηθεί ειδική  task force με 6 van για τις ανάγκες επιτόπιας φόρτισης  και με το πέρασμα του χρόνου όλο και θα αυξάνονται αυτές οι ανάγκες .....

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Το πρώτο αφορά τους άλλους τύπους  λεωφορείων ενώ το δεύτερο μόνο το ηλεκτρικό . Όπως  σωστά καταλάβατε και εσείς ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστής δεν προσφέρει κλειστή καμπίνα όχι μόνο κατά ύψος αλλά ούτε και κατά πλάτος .

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ ΣΤΑΣΗΣ

Όπως σωστά καταλάβατε και εσείς αυτόματο σύστημα πέδησης στάσης δεν διαθέτει ΚΑΝΕΝΑ από αυτά που ήρθαν για δοκιμή . Θα τοποθετηθεί extra  με ένα απλό διακόπτη στο πινάκα οργάνων . Με λίγα λόγια ο οδηγός  θα απασχολείτε συνεχώς με το διακόπτη .ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ

 ΨΥΞΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Όπως σωστά καταλάβατε και εσείς το σύστημα ψύξης θα είναι το ίδιο με των επιβατών - με τον ίδιο ανακυκλωμένο αέρα - χωρίς λειτουργία freecooling - όπως θα έχουν τα άλλα λεωφορεία που στις προδιαγραφές αναφέρουν ξεχωριστό κύκλωμα οδηγού - επιβατών  και πάει λέγοντας ... 

Ίσως γιαυτό το λόγο  το ηλεκτρικό λεωφορείο δεν θα διαθέτει κλειστή καμπίνα οδηγού ώστε να πηγαίνει και λίγο κρύος αέρας στον οδηγό! 

Και μην μου πείτε ότι έχει αεραγωγούς ο οδηγός γιατί θα σας απαντήσω - και θα μάθετε τι έχει συμβεί στο παρελθόν - ότι κάτι πυρηνικοί επιστήμονες αφαίρεσαν τον σωλήνα του κρύου αέρα από τον οδηγό για να διοχετεύσουν τον κρύο αέρα στις ηλεκτρονικές πλακέτες του οχήματος οι οποίες βράζουν τον καλοκαίρι και τα οχήματα μένουν συνεχώς στο δρόμο . 

ΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Εδώ το μόνο που θα αναφέρω είναι τον χαρακτηρισμό που τους έδωσε ένας εκλεκτός συνάδελφος

ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΕΣ            

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι οι παθογένειες του παρελθόντος θα διατηρηθούν  και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις θα χειροτερεύσουν . Δηλαδή θα ισχύσει το ρητό:

ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ  ΠΑΙΡΝΕΙΣ

 







ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver