Πρεμιέρα για τους «αδιάφθορους» της Ε.Ε. - Στο μικροσκόπιο και η ΕλλάδαΑποκαλυπτήρια για τον νέο ευρωπαϊκό θεσμό που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της απάτης και της διαφθοράς επί των πόρων της Ε.Ε.. Στο επίκεντρο η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες. 

Με πολλά καλά λόγια και βαρυσήμαντες δηλώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση «υποδέχθηκε» σήμερα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τον νέο θεσμό που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς εντός της Ένωσης. 

«Η επιτυχία μας είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την Ενωσή μας», δήλωσε η επικεφαλής της Λάουρα Κέβεσι πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς της Ρουμανίας, τονίζοντας ότι η εγκαθίδρυση του νέου ευρωπαϊκού θεσμού χρειάσθηκε «συζητήσεις περισσότερων των δύο δεκαετιών» και «δύσκολες πολιτικές διαπραγματεύσεις». 

Πρώτη της αποστολή, αναμφίβολα, η εποπτεία της δαπάνης των δισεκατομμυρίων ευρώ του σχεδίου ανάκαμψης τα οποία θα διανεμηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και η πρόληψη της κατάχρησης ή διασπάθισής τους.

 

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver