Τα μνημονιακά συνδικαλΗστικά κοπρόσκυλα νίκησαν





  


ΕΘΕΛ, τίνος είναι η ξεφτίλα για την εγκατάλειψη του αγώνα? Περιπετειώδης η συνέλευση της Τρίτης

Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων ήταν οι τοποθετήσεις που έγιναν στη ΓΣ, τις οποίες χαρακτήριζε η αποφασιστικότητα για κινητοποιήσεις.

Η ΔΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, πρότεινε απεργία στις 31 Γενάρη και την 1η Φλεβάρη με νέα ΓΣ την Παρασκευή και θέμα τη συνέχιση του αγώνα και τις μορφές του.
 Σε περίπτωση επιστράτευσης, να γίνει άμεσα συγκέντρωση στο σωματείο και ΓΣ για κήρυξη απεργίας. Παράλληλα,  έχουν ήδη ζητήσει από τη ΓΣΕΕ να πάρει από τώρα απόφαση για Πανελλαδική Πανεργατική απεργία σε περίπτωση επιστράτευσης.

Ως προς το περιεχόμενο του αγώνα, η ΔΑΣ προβάλλει τα εξής αιτήματα: Αρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς. Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τα επίπεδα των μισθών που ίσχυαν στις 31 Δεκέμβρη του 2009. Οχι στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Αμεση κρατική χρηματοδότηση για την επισκευή των παροπλισμένων, λόγω βλαβών, 600 οχημάτων της ΕΘΕΛ. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους τους επιβάτες, κατάργησή του για τους άνεργους.

Από την άλλη, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ πρότειναν απεργία την Πέμπτη και να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ για περαιτέρω δράση, αφαιρώντας έτσι από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι την πορεία του αγώνα τους. Εκ των υστέρων, και κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αναγκάστηκαν να συμπληρώσουν την πρότασή τους για την πραγματοποίηση ΓΣ στα μέσα Φλεβάρη.

Η τρίτη πρόταση ήταν για απεργία σήμερα και αύριο και μεθαύριο με νέα ΓΣ την Παρασκευή, την οποία κατέθεσαν από κοινού παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορα «ανεξάρτητα» σχήματα. Και αυτή η πρόταση εστίαζε αποκλειστικά στη μορφή του αγώνα. Ετσι, το περιεχόμενό του περιορίζεται αναγκαστικά στο ζήτημα της μείωσης των μισθών, αποσπασμένο από τις αιτίες που το γεννούν και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική που είναι ενταγμένο.
Η πρόταση της ΔΑΣ έλαβε 586 ψήφους, η πρόταση των κρατικών συνδικαλΗστών 758 και πέρασε, και η τρίτη 428 ψήφους.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, αλλά και με δηλώσεις στελεχών των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ήταν φανερή η συνολική πρόθεση της πλειοψηφίας να βρουν τρόπο να σταματήσουν την κινητοποίηση. Καλλιεργούσαν συστηματικά την αυταπάτη του … καλόπιστου διαλόγου που δήθεν θα ωφελήσει τους εργαζομένους. Στη συνέλευση όταν εκτίμησαν ότι υπάρχει η περίπτωση να μην περάσει η πρόταση των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία, ώστε να εκφυλιστεί. Σχεδιασμό που αχρήστευσε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να πάρουν απόφαση για αγώνα.
  • Σε ένδειξη αλληλεγγύης η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ έχει αποφασίσει να κάνει απεργία αύριο 31 Γενάρη και η ΑΔΕΔΥ τρίωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι – 3 μ.μ.)
Ανασύνταξη και αποσπάσματα από το http://www.rizospastis.gr

Αυτό που έγινε στη συνέλευση είναι πρακτική φοιτητικών αμφιθεάτρων της δεκαετίας του ’80 !
Σε επίπεδο ποσοστών:
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-42%,                       ΠΑΜΕ-33%             ΣΥΡΙΖΑ κλπ-24%
Από τα ποσοστά και μόνο βγαίνουν τα πλέον χρήσιμα συμπεράσματα:
-Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλΗστές του δικομματισμού έχουν χάσει μεγάλη δύναμη
-Η άθροιση των ποσοστών τη ψηφοφορίας των ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως με κοινή πρόταση θα περνάγανε αγωνιστική απόφαση.
-Αυτό που κάνει πάντα το ΠΑΜΕ είναι να χαρίζει τις ψηφοφορίες όταν βρίσκεται μπροστά σε αγώνες που θα κοστίσουν στους εργαζόμενους, όπως εδώ ενδεχόμενες διώξεις από μπάτσους-δικαιοσύνη, καταθέτοντας δική του  πρόταση, παραπλήσια της αγωνιστικότερης αλλά με διαφορετικό σκεπτικό και παραμέτρους. Αλλά, σπάνια το ΠΑΜΕ υιοθετεί προτάσεις άλλων φορέων.
Η Ελευθεροτυπία γράφει πως οι προτάσεις ήταν πέντε και όχι τρεις
  1. Τη συνέχιση της απεργίας και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
  2. Την αναστολή της απεργίας, κανονική λειτουργία των λεωφορείων αύριο και απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή τάσσεται υπέρ του διαλόγου που έχει προταθεί από την πλευρά της Διοίκησης της ΟΣΥ. Από τα αποτελέσματα του διαλόγου θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων με νέα γενική συνέλευση, στις 14 Φεβρουαρίου.
  3. Να βγουν αύριο στους δρόμους τα λεωφορεία και να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου. Επίσης, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.
  4. Να γίνει 24ωρη απεργία την Πέμπτη και την ίδια ημέρα Γενική Συνέλευση
  5. Την αναστολή των κινητοποιήσεων και διάλογος με την ΟΣΥ
Προφανέστατα, έπαιξε μεγάλο παζάρι συσχετισμών και ανταλλαγμάτων αφού στην κάλπη κατέβηκαν οι τρεις προτάσεις από τις πέντε. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιοί κατέβασαν τι και ποιοί ωφελούνται από την ψηφοφορία.
Τα μνημονιακά συνδικαλΗστικά κοπρόσκυλα νίκησαν μια   αγωνιστική δυναμική που επιμένει το ΚΚΕ να ελέγχει με διασπάσεις και προβοκατόρικες πρακτικές.

 http://ergasiakodeltio.wordpress.com/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver